Kruševac je već decenijama rasadnik sportskih talenata.

Među njima je Maja Milosavljević, prva Kruševljanaka koja je pretrčala maraton.

Dvadesetrogodišnja Maja Milosavljević je pre šest godina počela je da planinari, a od 2014. godine aktivno trenira atletiku. Na Novosadskom maratonu, koji se boduje za državno prvenstvo osvojila je peto mesto i istrčala svoj prvi maraton.

"Ja jednostavno radim i fizičke poslove. Kada ne trčim idem u berbu malina, gde radim ceo dan na plus 40, posle toga trčim, vozim biciklu non stop, svakog dana, radim celog dana, vozim biciklu do 11, Opet ujutru ustajem u 4. Nije mi to problem", kaže Maja Milosavljević.

Maja je primer da se upornim radom mogu ostvariti vrhunski sportski  rezultati. Apslolutna je šampionka u brdskom trčanju Treking kupa Srbije za 2017. godinu, a za nepunih 15 meseci istrčala je i 7 polumaratona.

"Znam je od malena. Ne smeta joj ništa, nikakva prepreka, povreda, kiša, ako treba da se vežba. Ona je za to spremna", kaže Marina Radmanovac, Majina drugarica.

"Već sledeće godine napadamo normu za Tokijo 2020. godine, tako da će i Maja krenuti mojim stopama. Mlada je, ima volje, želje...samo rad i vreme će pokazati", kaže Nenad Živković, trener.

Maja pretrči svakodnevno minimum deset kilometara, a bez obzira na vremenske prilike, pred takmičenje, na trim stazi na Bagdali trenira od 4 do 5 sati.

"Šta se dešava kod čoveka. Shvati dok trenira da raste, fizički ali i psihički, mentalno da raste. Umori se na treningu, ali dođe posle treninga i oseti se poletan. Mi svi radimo neke druge poslove, ne živimo od trčanja", kaže Seniša Gašić, predsednik AK "Maratonac" Kruševac.

Sav novac koja Maja zaradi od privremenih poslova ulaže u opremu i odlaske na takmičenja. Promenila je za dve godine način ishrane i druge navike, jer je maraton njena životna filozofija.

KRUŠEVAC DETALJNIJE
TRSTENIK DETALJNIJE
VARVARIN DETALJNIJE
ALEKSANDROVAC DETALJNIJE
ĆIĆEVAC DETALJNIJE