Fondacija "Novak Đoković" u srcu Župe ulaže više od šest i po miliona. PU "Naša radost" bez investicija bila duže od četiri decenije

Predstavnici Fondacije "Novak Đoković" i opštine Aleksandrovac potpisali su ugovor o obnovi ovdašnjeg obdaništa, pa će stara dečja ustanova biti prvi put temeljnije renovirana od osnivanja. Donacija iznosi čak 6,6 miliona dinara i uključuje zamenu stolarije i adaptaciju prostora.

- U vrtić predškolske ustanove "Naša radost" nije investirano duže od 40 godina - kaže projekt-menadžer u Fondaciji Gorana Džudža Jakovljević. - Prepoznali smo potencijal za stvaranje boljih uslova i adekvatnog prostora neophodnog za rani razvoj dece, te odlučili da proširimo donaciju kako bismo poboljšali i energetsku efikasnost ove ustanove.

Predstavnik Fondacije napominje da je u planu i adaptacija enterijera, kako bi se maksimalno iskoristio postojeći prostor, a neće izostati ni higijensko krečenje, te opremanje vrtića novim tepisonima i igračkama.

Prema rečima direktora PU "Naša radost" Daliborke Simić, pod okriljem aleksandrovačke ustanove za najmlađe nalaze se centralni objekat i posebna odeljenja u kojima boravi 571 dete. Matična zgrada je jedina u gradu namenjena samo za dečje potrebe, pa će upravo ona dobiti novo ruho.

- Učinićemo sve da se pomoć Fondacije iskoristi strogo namenski, a ovaj ljudski i humani gest afirmiše na svaki mogući način - istako je, zahvaljujući donatorima, predsednik opštine u Aleksandrovcu Jugoslav Stajkovac. 

BRAVO

ZAHVALjUJUĆI konkursu Fondacije "Novak Đoković" za 2015, odnosno 2016, u okviru kojeg će biti uređeno i veliko župsko obdanište, biće opremljeno još 20 ustanova.

KURSNA LISTA

ALEKSANDROVAC

Vrednosti Indeksa Berza

KRUŠEVAC DETALJNIJE
TRSTENIK DETALJNIJE
VARVARIN DETALJNIJE
ALEKSANDROVAC DETALJNIJE
ĆIĆEVAC DETALJNIJE