Od početka letnje sezone u planinskom centru Kopaonik beleži se rekordno povećanje turista. Od početka sezone ostvareno je oko 22 hiljade vožnji, a broj prodatih karata povećan je za 60 posto u odnosu na prošlu godinu. Cena karte je 350 dinara za odrasle a za decu 250 dinara, dok deca uzrasta do 4 godine ne plaćaju.

Finansijski podaci pokazuju da je ovo leto premašilo sva očekivanja, pa je tako za period od 12. juna, kada je počela letnja sezona, do danas ostvaren promet za 70 posto  veći u odnosu na prethodnu godinu. Odličnoj poseti doprineli su raznovrsni zanimljivi sadržaji koji su prilagođeni za porodice, ali i za one koji vole odmor da provode dinamično, uz adrenalin i sport.

Najveći broj turista je iz Beograda, Novog Sada, Novog Pazara a zatim iz Niša i Kruševca. Prisutni su i turisti iz inostranstva mahom iz Turske.

U samom centru Kopaonika otvoreno je više novih gradilišta, izgrađuju se novi hoteli kako bi se proširili turistički kapaciteti. Sama izgradnja i buka kvare opšti utisak letnjih turista.

Veliki broj promotivnih paketa, kako u hotelskoj ponudi, tako i tematskih vikenda, dorpineli su tome da se prethodnog vikenda obori rekord posećenosti, kada je zabeležno duplo više vožnji na letnjim sadržajima nego u istom periodu prošle godine.

Brzeće je takođe zabeležilo poveća broj turista koji su se sklonili od vrelih letnjih dana. Cena u privatnim pansionima i apartmanima se kreće od 9 evra a zbog velikog broja gostiju neophodno je unapred uraditi rezervaciju.

Prijatne temperature, koje ne prelaze 25 stepeni, i brojna atraktivna dešavanja garantuju dobar provod i uspešno leto na planini.

AUTOR: RasinaPress.Info

KURSNA LISTA

Vrednosti Indeksa Berza

KRUŠEVAC DETALJNIJE
TRSTENIK DETALJNIJE
VARVARIN DETALJNIJE
ALEKSANDROVAC DETALJNIJE
ĆIĆEVAC DETALJNIJE