Opština Brus je raspisala Rani javni uvid povodom izrade Plana detaljne regulacije za izgradnju branske mini-hidroelektrane na reci Rasini, u Razbojni, u trajanju od 15 dana od 23. avgusta 2017. godine do 6. septembra 2017.godine,  u prostorijama Skupštine opštine Brus.

U martu 2017.godine urađeno je idejno rešenje za izgradnju hidroelektrane koje je izradilo privredno društvo „Kostić inženjering“ doo, Niška Banja. Snaga elektrane bi trebalo da bude  N=114kW, sa godišnjom proizvodnjom E=455.464 kW. Hidroelektrana bi trebalo da bude locirana na levoj obali reke Rasine, ispod Brusa kod sela Razbojna.

Prostornim planom Opštine Brus sagledan je potencijal opštine za unapređenje energetske efikasnosti i potencijal za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Javna prezentacija materijala plana održaće se 30. avgusta 2017.godine u 12 časova u zgradi Opštinske uprave opštine Brus u maloj sali za sastanke ,ulice Kralja Petra Prvog broj 120.

Pozivaju se organi, organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekta, da daju mišljenje u pogledu uslova i neophodnog obima.

Nosilac izrade plana branske mini-hidroelektrane na reci Rasini  je Opštinska uprava Brus, a investitor je FLK Petrol-solar doo Beloljin.

Tekst obaveštenja za RANI JAVNI UVID POVODOM IZRADE PLANA DETALjNE REGULACIJE ZA IZGRADNjU MINI-HIDROELEKTRANE NA RECI RASINI ,LOKACIJA RAZBOJNA U OPŠTINI BRUS možete preuzeti ovde.

Kompletnu dokumentaciju možete preuzeti ovde.

 

KURSNA LISTA

Vrednosti Indeksa Berza

KRUŠEVAC DETALJNIJE
TRSTENIK DETALJNIJE
VARVARIN DETALJNIJE
ALEKSANDROVAC DETALJNIJE
ĆIĆEVAC DETALJNIJE