Preduzeće PPT“Petoletka“ DOO u Trsteniku,nastavlja uspešno plasman svojih proizvoda na inostranom tržištu. Sve obaveze prema državi,kupcima ,poveriocima i novim dobavljačima izmiruju se na vreme. Prema rečima generalnog direktora ove fabrike Ljubisava Panića na početku ove godine postavljen je veoma ambiciozan plan,koji je bio 50 odsto veći,nego ostvarenje u prošloj godini.Isporuke idu redovno a tempo proizvodnje ide u pozitivnom smeru.

- Međutim nismo zadovoljni iznosima plata koje su za sada 31.500 dinara neto mesečnoo Zbog toga moramo raditi na tome da se zarade povećaju a to ćemo jedino moći povećavanjem obima proizvodnje.Na različitim radnim mestima rade 825 radnika koji ostvaruju mesečnu realizaciju oko milion evra,taman toliko da se pokriju svi troškovi da bismo bili pozitivna firma. Pokrenuli smo nekoliko novih proizvoda za potrebe Ruskog tržišta,oni su sada u završnoj fazi na montaži,biće isporučeni kupcu krajem ovog meseca“,kaže Panić.

Posle objavljivanja prošlogodišnjih pozitivnih rezultata,koji su predati u pozitivnom roku, na osnovu toga dobijen je sertifikat boniteta sa najvećom ocenom,što znači da se obaveze prema kupcima i novim dobavljačima redovno izmiruju,tako da kvalitet olakšava dalje poslovanje.

- Mi ćemo polovinom septembra meseca ove godine učestvovati na Međunarodnom sajmu u Moskvi,gde ćemo predstaviti svoj proizvodni program.Imaćemo tamo prilike da uspostavimo kontakte sa novim kupcima iz oblasti Hidraulike i Pneumatike.Već smo zakazali veći broj sastanaka sa Ruskim privrednim firmama,očekujemo dobre rezultate u narednom periodu“,rekao je na kraju Ljubisav Panić generalni direktor PPT“Petoletka“ DOO u Trsteniku.

AUTOR: Dragan Ivanović / RasinaPress.Info

VREME U TRSTENIKU

KURSNA LISTA

Vrednosti Indeksa Berza

KRUŠEVAC DETALJNIJE
TRSTENIK DETALJNIJE
VARVARIN DETALJNIJE
ALEKSANDROVAC DETALJNIJE
ĆIĆEVAC DETALJNIJE