Ako postoji nešto u čemu se ateisti i vernici mogu složiti to je da je rođenje jedno od najvećih čuda na svetu. Osoba koja daje život drugom ljudskom biću. Sada čovek može da dođe na svet na nekoliko različitih načina, uzimajući neke osobine od majke i neke od oca u slučajnom uzorku.

Ipak, naučnici sada rade na realizaciji plana koji će budućim roditeljima omogućiti da “izgrade” svoje bebe u laboratoriji. Za otprilike 20 godina, reprodukcija bi se mogla uglavnom obaviti unutar laboratorije umjesto majčine utrobe, a to će biti jeftino prema rečima naučnika, koji bi mogli da rasporede sve vrste ljudi.

Parovi će imati niz embriona stvorenih u laboratoriju iz njihove DNK. Embrion će biti stvoren uzimanjem ćelija kože od žene, koja se može koristiti za stvaranje matičnih ćelija, a zatim u krajnjem slučaju jaje koje se oplodi što rezultuje u nekoliko embriona koji se zatim prosijavaju. Time se omogućuje stručnjacima da vide jesu li skloni određenim bolestima.

Uklanjanje svih vrsta zdravstvenih problema i ostavljanje samo dobrih delova biće moguće, kao i odabir boje kose, očiju, spoljašnjeg izgleda i inteligencije. Iako još nismo došli do te faze da budući roditelji kao iz kataloga biraju najpoželjnije osobine deteta, vrlo je moguće da nas to čeka u ne tako dalekoj budućnosti, prenosi Avaz.

KRUŠEVAC DETALJNIJE
TRSTENIK DETALJNIJE
VARVARIN DETALJNIJE
ALEKSANDROVAC DETALJNIJE
ĆIĆEVAC DETALJNIJE